יום חמישי, 25 באוקטובר 2012

עוגת בננה עם שוקולד צ'יפס

הרבה מכם כבר מכירים את המתכון "עוגיות בננה וקוואקר". פה רשום עוד מתכון נפלא עם בננות. לרוב אני אופה עם בננות כשהן בדרך לפח. אם אין זמן לאפות איתן באותו רגע, אני מקלפת אותן, שמה בשקית ניילון או ב-Tupperware ומקפיאה לפעם אחרת.
בעלי הביא עוגה זו לעבודה וביקשו ממנו את המתכון. מתכון מוצלח זה קיבלתי מאמי א"ה. 

חומרים

100 גרם מרגרינה (במתכון זה אני משתמשת ב-½ כוס שמן קנולה בלבד - עיינו בהערה שלי על על מרגרינה)
¼1 כוסות סוכר (בעקבות מתיקות הבננות, אני מורידה קצת מהסוכר - הכל תלוי בכם)
2 בצים
כפית וניל 
½1 כוסות בננות מעוכות (בד"כ כ-2 בננות) - אין צורך לדייק

¼2 כוסות קמח מנופה
½2 כפיות אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח

 שוקולד צ'יפס לפי הטעם

הוראות הכנה
  1. לחמם את התנור ל-190 מעלות.
  2. במיקסר חשמלי, יש לערבל את המרגרינה (או שמן) והסוכר.
  3. הוסיפ/י את הבצים והוניל ולערבל שוב.
  4. הוסיפ/י את הבננות ולערבל שוב.
  5. לערבב את 4 המרכיבים האחרונים (לא כולל השוקולד צ'יפס) ולהוסיף לתערובית. לערבל טוב. 
  6. ידני, הוסיפ/י את השוקולד צ'יפס או פזר/י אותם מעל הבלילה בתבנית.
  7. למזוג את הבלילה לתבנית מלבנית גדולה (או 2 מרובעות) ופזר/י את השוקולד צ'יפס מעל הבלילה (אם לא עשית קודם).
  8. יש לאפות 25 דקות ולבדוק שקיסם שיוצא יבש.
בתאבון! אשמח לקבל תגובות!  

יום חמישי, 31 במאי 2012

חומוס ביתי

את המתכון הזה מצאתי במקור בספר בישול בשם
כל פעם שבא לי להכין משהו חדש או יודעת מה אני רוצה להכין אבל אין לי מתכון, אני פונה לספר זה. אנסה לתרגם חלק מהמכונים הכי מוצלחים מהספר בבלוג פה.

קצת על המתכון: לא רק שהמשפחה שלנו מחסלת את החומוס בין רגע, אבל רוב האורחים שלנו גם מתלהבים בגדול מהחומוס והרבה מבקשים את המתכון. קרוב משפחה פרסי הכי מתלהב. המתכון הזה כל כך קל להכין (עם קצת תכנון מראש).

רכיבים:
1 כוסות גרגרי חומוס (החומים וקטנים יותר)
רבע כוס מים מהסיר
2-3 שיני שום
כפית מלח
1/2 כום מיץ לימון (עדיף לימון סחוט אבל מיץ לימון מהבקבוק גם יתאים)
1/2 כוס טחינה גולמית
כף שמן זית

הוראות:

לילה לפני:

לכסות את גרגרי החומוס במים ולפזר קצת סודה לשתיה. להשאיר במקרר במהלך הלילה.

למחרת:

  1. לשטוף את הגרגרים. לשים את הגרגרים בסיר ולהוסיף מספיק מים לכסות ועוד קצת. להביא להרתחה ולvנמיך להרתחה בשקט. לבשל לפחות שעה. לא מומלץ לבשל את הגרגרים במיקרוגל.
    הערה: במידה ורוצים להשתמש בחצי כמות של הגרגרים, ניתן להקפיא את החצי השני. אני בד"כ מבשלת שתי כוסות חומוס ומחלקת ל-4 מנות. אני מוסיפה 1/8 כוס מים מהסיר לכל אחד ושמה במקפיא. ככה אינני צריכה לבשל כל פעם את החומוס. אני פשוט מפשירה. זה מאוד מקל עלי.
  2. במעבד מזון, לעבד את השום.
  3. להוסיף את כל יתר המרכיבים ולעבד עד שמקבלים מרקם די חלק.
  4. ניתן שמור במקרר עד בערך שבוע ימים
בתאבון!

יום רביעי, 27 ביולי 2011

עוגיות בננה וקוואקר

עוגויות אלו רכות ונעימות. כל פעם שאני מכינה אותן, מבקשים ממני את המתכון. מתכון זה בא מאמא א"ה שהייתה אלופה במטבח.אם יש לכם בננות שהן בדרך לפח, מומלץ גם לעיין במתכות לעוגת בננה עם שוקולד צ'יפס!

חומרים

150 גרם מרגרינה (אני משתמשת ב-50 גרם מרגרינה ו-1/2 כוס שמן - עיינו בהערה שלי על על מרגרינה)
1 כוס סוכר (אני משתמשת ב-3/4 כוס)
½1 כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
כפית מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
¾ כפית קינמון
ביצה אחת
כוס בננות מעוכות
¾1 כוס קוואקר  לא מבושל (שיבולת שועל) – הסוג המהיר – לא המלא
½ כוס אגוזים קצוצים (לא חובה) או שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה
  1. לחמם מראש את התנור ל-205 מעלות.
  2. למעוך טוב טוב את המרגרינה עם הסוכר.
  3. להוסיף את הביצה.
  4. להוסיף את הסוכר, סודה לשתיה, מלח, מוסקט וקינמון.
  5. להוסיף את הבננות, הקוואקר, והאגוזים (אם תרצי).
  6. לערבב טוב.

לשים כפיות של בלילה על תבנית לא משומנת עם רווח של כ-3 ס"מ בין כל כפית.
לאפות כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
להוריד מיד מהתבנית.

עוד מתכון טעים: עוגיות קוואקר ושוקולד צ'יפס

יום שני, 13 בדצמבר 2010

עוגיות קוואקר שוקולד צ'יפס

עוגיות קוואקר שוקולד צ'יפס
אפיה עם קוואקר מביא קראנצ' וקלילות לאפיה (מדהים בלחם!). פעם הבאתי עוגיות אלו לאירוע משפחתי ומאז מבקשים אותן פעם אחר פעם.

מרכיבים

  • חצי כוס מרגרינה - כדאי לעיין בהערה על מרגרינה
  • חצי כוס סוכר לבן
  • רבע כוס סוכר חום
  • ביצה אחת
  • כוס קמח מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה, חצי כפית סודה לשתיה וחצי כפית מלח
  • כום קוואקר שגם נקרא שיבולת שועל - הסוג הדק, לא אבה/מלא
  • חצי כוס שוקולד צ'יפס
הוראות
  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות
  2. לערבב את המרגרינה/ שמון עם כל הסוכרים
  3. להוסיף את הביצה ולערבב
  4. להוסיף את תערובת הקמח ולערבב
  5. להוסיף את הקוואקר ולערבב
  6. להוסיף את השוקולד צ'יפס ולערבב ביד
  7. לשים כפית של הבלילה על תבנית משומנת עם קמח או לשים על נייר אפיה או סיליקון. ניתן להכין כדורים לקבל עוגיה עגולה
  8. לאפות את העוגיות לבערך 15 דקות עד שהעוגיות יבשות למגע

בתאבון!

עוד מתכון מומלץ: עוגיות קוואקר ובננה